Plaiul foii, 30 iunie 2012


Plecat-au din Bucuresti 3, colegii mei Cercetasi, de dimineata vineri, eu impreuna cu sotia, juniorul si un cercetas abia pe la 17.00. Drumul pana la Zarnesti a fost „in conditii normale de trafic de vineri seara” la care s-au adaugat o serie de asfaltari, cu ” barierele, semafoarele si paletele” de rigoare prin Posada si la Paraul Rece, cam 3 ore a durat drumul.

Din momentul in care iesi din Zarnesti spre Plaiul Foii incepe „moartea pasiunii” in ceea ce priveste drumul pe care ai de rulat cu masina, viteza „a 2-a” fiind maximum de viteza cu putina, cu un pic de „strans din dinti”. Primii kilometri de acest gen sunt mai greu de facut caci inca mai speri ca se va termina acest tip de drum din bolovani dar .. in curand iti vei da seama ca … asta e, suntem in Romania, Land of Hope. Doar „Hope” ce ne-a mai ramas …

Locatia in care trebuia sa ajungem este undeva „mai sus” de Cabana Plaiul foii la circa 4 kilometri, pe un platou spectaculos de frumos, strajuit de doua paraie dintre care unul „mai serios” din punct de vedere al debitului de apa, Potabila de altfel.

Lemne, copaci intregi de altfel, uscate gasesti la tot pasul astfel ca o tabara de cateva zile poti incropi fara nici cea mai mica problema din acest punct de vedere, apa de baut ai la dispozitie astfel ca .. este un colt de rai.

Se spune ca „mai vine ursul” din cand in cand… Acest „din cand in cand” am preferat, statistic, sa nu il verificam asa ca am facut „carturi de noapte” in care am pazit tabara de Mosul … Ziua la fel spun unii ca este bine sa „tii un ochi vigilent” peste tabara caci mai sunt „animalute cu doua picioare” care mai taie corturi .. mai „imprumuta” cate ceva din ele .. dar toate aceste necazuri, prin prevedere, pot fi depasite.

La cateva sute de metri de Cabana il gasesti pe fierarul satului, un om care este o „pagina de istorie” vie daca stai de vorba cu el si care, spre a-si asigura existenta, face carbuni in prezent dupa o veche metoda.

Iata cateva fotografii: aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici.

Reclame

One response to “Plaiul foii, 30 iunie 2012”

  1. Marius Colac says :

    Frumos! La cat mai multe iesiri de genul acesta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: