Curs prim ajutor „Plagi si Hemoragii” sustinut sambata de catre specialistii BGS in Centrul local Scout Sfanta Tereza (Bucuresti)


De mai bine de trei luni, Centrul Local „Scout Sfânta Tereza” Bucureşti şi BGS Divizia Medicală desfăşoară un parteneriat în folosul cercetaşilor, care are ca scop educaţia medicală de prim ajutor. Seria de întâlniri planificate pe durata a şase luni a început în luna noiembrie a anului trecut şi va continua până în luna mai anul acesta.

 

În acest context, sâmbătă, 19 ianuarie, a avut loc cel de-al treilea curs în care Justin Răduţu, reprezentantul BGS Divizia Medicală, a vorbit cercetaşilor despre plăgi şi hemoragii. A fost o întâlnire interactivă, în care cercetaşii nu au ezitat să pună întrebări, iar dl. Justin a încercat să îi familiarizeze pe copii şi tineri cu limbajul medical folosit în diversele situaţii de prim ajutor. Exemplele practice şi imaginile proiectate în sala de întâlniri a centrului local au fost ca de obicei momente de maxim interes pentru cercetaşi.

 

Cu această întâlnire, s-a ajuns la jumătatea programului planificat, care se va încheia cu o serie de probe practice menite să testeze cunoştinţele dobândite de cercetaşi în cadrul acestor cursuri. Fireşte, cei care îşi vor demonstra la final calităţile de adevăraţi cercetaşi-sanitari, vor fi răsplătiţi cu un badge care să le ateste competenţele dobândite.

 

„Ne dorim ca, atât cercetaşii cât şi comunitatea să înţeleagă natura activităţilor noastre. Cercetăşia nu se limitează la distracţie şi excursii pe munte. La cercetaşi distracţia are un scop, iar ieşirile în natură sunt momente de punere în practică a competenţelor dobândite prin joc. Fie că învăţăm să facem focul sau să acordăm primul ajutor, la cercetaşi învăţăm de fapt să devenim cetăţeni responsabili şi gata oricând să venim în ajutorul celor aflaţi în dificultate, iar parteneriatul cu BGS Divizia Medicală ne este de un real folos în acest sens!” a declarat Tony Stoian, Şeful Centrului Local „Scout Sfânta Tereza Bucureşti.

 

 

“Aceste cursuri au rolul de a completa bagajul de cunoștințe ale cercetașilor. De aceea, ne-am propus ca aceste cursuri să fie interactive, obligând cercetașii să gândească pozitiv, să găsească soluții eficiente la problemele medicale întâmpinate.Nu ne dorim să-i informăm scolastic, ci să contribuim în formarea lor ca oameni responsabili.”, a declarat domnul Justin Raduțu, reprezentantul BGS Divizia Medicală.

 

BGS Divizia Medicală este liderul pieţei private de intervenţii medicale de urgenţă, având peste 10.000 de astfel de intervenţii anul trecut, este liderul pieţei transportului pacienţilor de dializă – serviciu disponibil în aproape toată ţara.

 

Pentru mai multe informaţii şi materiale media o puteţi contacta pe doamna Andreea Caraman Specialist Marketing BGS: andreea.caraman@bgs.ro

 

Centrul Local „Scout Sfânta Tereza Bucureşti” îşi desfăşoară activitatea din anul  2010, având actualmente un număr de aproximativ 80 de membri. Centrul a luat fiinţă la iniţiativa unui grup de tineri condus de Tony Stoian – actualul şef al Centrului Local şi de la înfiinţare şi până în prezent s-a implicat la cele mai importante evenimente organizate de Cercetaşii României la nivel local şi naţional: Festivalul Luminii, RoJAM, Şcoala Altfel,  Trofeul Pădurii, Turnirul Ciocanelor, etc.

 

Activităţile cercetaşilor se desfăşoară în perioada septembrie – iunie, iar anul 2012-2013 va fi unul special pentru cercetaşii români, care aniversează 100 de ani de existenţă. În acest context, Centrul Local „Scout Sfânta Tereza Bucureşti” – unul dintre cele mai mari centre din capitală, va fi implicat în manifestările prilejuite de festivităţile centenarului la nivel local şi naţional.

 

Partener Centrul Local „Scout Sfânta Tereza Bucureşti” – BGS DIVIZiA MEDICALA.

 

https://www.facebook.com/scoutsfantatereza.bucuresti

 

Centrul Local „Scout Sfânta Tereza Bucureşti”

ImageImageImage ImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Reclame

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: